Hoofdpijn

Headache -- gemDe oorzaken van hoofdpijn
Door MHG

Hoofdpijn, vermoeidheids- en nekklachten gaan bijna altijd samen. Deze wetenschap vormt het uitgangspunt van de behandeling.

De diepe basis van hoofdpijnklachten ligt in verstoringen binnen de hersenfuncties. De visuele-, vestibulaire- (evenwichts-) en motorische verwerkingscentra worden overbelast door een verkeerde aanvoer en verwerking van gegevens.

De klassieke bestrijding van hoofdpijn is een symptomatische bestrijding met chemische middelen (medicijnen). Als we echter de klachten goed bekijken zien we de betrokkenheid van het visuele systeem bij de klachten. Zo is heel vaak een gedeelte rond het oog pijnlijk. Spierfuncties rond het oog zijn duidelijk aangedaan. Andere patiënten krijgen auraverschijnselen binnen de visuele waarneming (delen van het gezichtsveld vallen uit of zij zien sneeuwachtige patronen) en weer anderen krijgen warmtegevoel rond één van de oogkassen, enzovoorts.

De nek- en schouderklachten laten zich goed verklaren doordat de mobiliteit van de ogen tekortschiet en dit gecompenseerd moet worden vanuit de nek en schouders. Deze compensatie vraagt veel energie van de patiënt en gaat ten koste van de belastbaarheid.

Waarom nu pas goed behandelbaar?

Nieuwe inzichten in de oorzaken hoofdpijnklachten hebben een goede behandeling mogelijk gemaakt. Doordat we weten waar de klachten vandaan komen kunnen we de klachten niet slechts bestrijden, maar in de kern oplossen.

Met nieuwe geavanceerde meet- en onderzoeksmethodes worden verstoringen binnen het zintuiglijk functioneren opgespoord. De behandeling bestaat uit het corrigeren van de gevonden, vaak lang verborgen gebleven, verstoring(en).

De behandeling

Het visuele systeem ligt ingebed in een enorm netwerk, ons autonome en willekeurige zenuwstelsel. Wij hebben dertig jaar ervaring met onderzoek binnen het visuele systeem.

Voor de behandeling onderzoeken we uw ogen en het proces van ‘tot zien komen’. Dit onderzoek is niet of nauwelijks belastend. Wij hebben uit duizenden onderzoeken in het verleden een schat van informatie verworven. Vooral de motoriek van de ogen (besturing van uit de hersenen) brengen we in kaart.

Soms is door toeval of erfelijke factoren het autonome deel ‘zomaar’ linkshandig. Dit heeft een veel grotere invloed op ons functioneren dan tot nu toe werd aangenomen. Wij onderzoeken ook of u wel echt links of rechts bent. Het zal u verrassen hoe goed uw lichaam dit heeft gecompenseerd.

Als het nodig is, onderzoeken en behandelen we voeten, rug en nek. Dat zijn immers de pijlers van het diepe spiergevoel. Al de informatie verzamelen we in een model. Hier komt een behandelaanpak uit voort. Die is verschillend voor linkshandige en rechtshandige mensen. De duur van de behandeling is ongeveer zes maanden. Al na enkele weken nemen uw klachten sterk af.

De dagelijkse praktijk

Als de behandeling start, is er snel resultaat. De vaak lange periode van aanvallen, stress en vermoeidheid is slopend geweest. Nu het beter gaat, kan de neiging ontstaan om meer te doen dan goed is. Het sociale leven stelde niet veel meer voor en in het enthousiasme over de vooruitgang, pakken mensen dit vaak te snel op. Wanneer u bij ons in behandeling bent, begeleiden we u daarom in die opbouw.

Bron: http://www.migrainehoofdpijngeneeskunde.nl/hoofdpijn/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: