Migraine en voeding

Brain Eaters FreedumbNationMigraine en voeding

Migraine is een vorm van hoofdpijn. Hoofdpijn op zich kan al zeer belemmerend zijn, maar in geval van migraine kan het heel snel goed misgaan. Migraine kan je dagenlang in een in je bed in een donkere kamer houden. Je verkeert in isolatie, terwijl de wereld gewoon doordraait. Een zware aanval kan soms dagen aanhouden. Uitzonderingsgevallen van langer aanhoudende aanvallen zijn niet langer een uitzondering.

Je kunt met je klachten naar de huisarts gaan, en worden doorverwezen naar een specialist, maar de uitkomst van consult zal veelal zijn dat pillen zullen worden voorgeschreven die vaak dezelfde vulstoffen hebben als het voedsel dat de oorzaak van de aanvallen kunnen blijken te zijn. Bovendien, wanneer de pillen niet werken, zijn artsen veelal sowieso uitgedokterd.

Het is altijd belangrijk om na te gaan wat je zelf kunt doen. Indien de migraine wordt veroorzaakt door voeding, dan zal toch echt een dieet moeten worden gevolgd. Over het algemeen geldt dat de migraine dan kan worden vergeleken met een zware allergische reactie. De reactie kan in sommige gevallen wel drie dagen vertraagd zijn, dus het bijhouden van een eetdagboek over een langere periode, is belangrijk.

De boosdoeners zijn over het algemeen: geraffineerde suiker, witte meelproducten, alcohol, zuivel, eieren, synthetische/chemische zoetstoffen, synthetische/chemishe toevoegingen (E-nummers en MSG). Dit zijn voedingsmiddelen die het lichaam wellicht niet goed kan verwerken, en om dit toch te proberen wordt bloed onttrokken aan het brein of wordt energie onttrokken aan processen in het brein, of het ‘gif’ uit de voedingsstoffen komt al dan niet gefilterd in het bloed terecht en in de hersenen ontstaat een ‘milde’ anafylactische schok. Op welke wijze het brein ook komt tot een schok (schrik) reactie, het resultaat kan hevige en aanhoudende pijn zijn.

Indien jouw migraine wordt veroorzaakt door je voeding, dan hoef je niet onnodig te blijven lijden. Bespreek je klachten met de huisarts, en vraag niet alleen om een verwijzing naar een specialist om de migraine vast te stellen, maar vooral ook om een verwijzing naar een dietist. Blijkt een ander voedingspatroon voldoende, dan is er geen noodzaak meer om te dure pillen te slikken.

Bereid je eerst goed voor. Lees meer over suiker en suikervervangers. Je moet ook rekening houden met afkickverschijnselen omdat suiker een goedkope en daardoor populaire drug is. Lees meer over zuivel en zuivelvervangers. Of probeer biologische melkproducten die geen groeihormonen, GMO-maisresten, pus enzovoorts bevatten. Inmiddels is ook veel informatie te vinden over de effecten van aspartaam en MSG. 

 Succes!

Bron: http://voedzo.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: