Emotionele overgevoeligheid

Head AcheEen emotionele blokkade wordt uitgeschakeld door even extra energie toe te voegen aan het lichaam (door massage van meridiaanpunten op de ruggenwervel (o.a. blaasmeridiaan) en tegelijk het lichaam in aanraking te brengen met de emotie (herinnering ophalen). Bij het uitschakelen van een emotionele blokkade leert het lichaam dat het sterk genoeg is om de energie die hoort bij de emotionele gebeurtenis aan te kunnen en dat het lichaam dus niet meer ‘allergisch’ hoeft te reageren op deze emotie/situatie.

Door een emotionele blokkade uit te schakelen, verdwijnen de herinneringen aan een pijnlijke gebeurtenis niet, maar het lichaam overwint zijn angst voor deze energie/emotie. Je kunt ook zeggen: het lichaam reageert niet meer OVERgevoelig op deze emotie. Hierdoor blijft de fysieke (allergische) reactie en de psychische shock die zo’n herinnering voorheen te weeg bracht in het vervolg uit. Nu het lichaam de emotie weer aan kan en geen blokkade meer vormt tegen deze emotie, worden de emoties niet meer afgestoten of ontweken en gaat de deur naar verwerking van het leed open.

Allergieën en emotionele blokkades ontstaan op momenten van lichamelijke/geestelijke verzwakking. Als je al allergieën of emotionele blokkades hebt, stapelen verzwakkingen zich op en loop je gemakkelijker een nieuwe op. Op momenten dat de situatie te veel wordt voor je lichaam/geest, zegt je lichaam: dit kan ik niet verdragen, ik moet voorkomen dat me deze situatie nog eens overkomt. Je lichaam/geest maakt vervolgens een momentopname van de situatie en registreert welke energieën medeoorzaak zijn van de malaise. Dat kunnen de energievelden zijn van bijvoorbeeld:

  • stoffen (voeding, pollen, materialen, vloeistoffen, gassen, dierlijke stoffen)
  • veroorzaakt door straling (zoals het geval was bij Til: warmtestraling)
  • emoties
  • bacteriën, virussen
  • lichaamseigen stoffen

Het programma van het lichaam wordt nu bijgesteld, de energievelden die het lichaam als (mede-)oorzaak ziet van de malaise worden geregistreerd in het fysieke/geestelijke geheugen, en er worden antistoffen aangemaakt (deze antistoffen vormen blokkades op de energiebanen.). Zodra je in de toekomst weer in contact komt met één van de stoffelijke of emotionele energievelden die het lichaam als gevaarlijk ziet, ontstaan afstotingsverschijnselen, de allergische reacties.

Het lichaam kan dus overgevoelig (verkeerd) gaan reageren op bepaalde emoties. Een voorbeeld: stel iemand krijgt een auto ongeluk. Je kunt je voorstellen hoeveel emotionele en fysieke ervaringen hierbij een rol spelen. […] De emotionele en fysieke toestand waarin je na zo’n ongeluk terecht komt, leidt al gauw tot overbelasting. Lichaam en geest registreren de omstandigheden: het fysieke letsel, de bijbehorende emoties, geuren, geluiden enzovoorts zodat het deze omstandigheden in de toekomst snel kan herkennen en dus vermijden.

Lichaam en geest brengen alles met elkaar in verband. Ze signaleren bijvoorbeeld het geluid van een ambulance, maar zien niet dat deze niks met de oorzaak van het ongeluk te maken heeft. Het geluid van een ambulance kan iemand die zo’n ongeluk heeft meegemaakt nog heel lang hoofdpijn bezorgen. Ook de angst en de andere emoties die je hebt meegemaakt wordt gezien als medeveroorzaker van de kritieke toestand waarin je terecht kwam. In dat geval kan het best gebeuren dat je je in het vervolg bij grote inspanningen slecht gaat voelen.

Bron: http://www.allergie-weg.nl

Advertenties

One Response to Emotionele overgevoeligheid

  1. hetgoedezaad schreef:

    Goedemiddag ik ben je blogje en onderwerp komen bekijken. Weet u dat er een Hogere Goddelijke Macht is die de genezer is naar Geest, ziel en lichaam. Goed dat er artsen zijn, want die zijn nodig. Met begrip voor je onderwerp. Heb een aangename goede start van deze week. Gr. Patricia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: