Altijd te laat

Start LineKom je vaak of altijd te laat? Wil je dat veranderen? Ga dan eerst na waarom je dat doet. Eerst dan kun je het gedrag veranderen. Hier volgen een aantal mogelijke oorzaken:

Wishful thinking. Je gaat er altijd van uit dat je genoeg tijd heb, ondanks het feit dat achteraf altijd blijkt dat het niet zo is. Probeer een eenvoudige oplossing. Geef jezelf altijd minstens een extra kwartier. Indien je uitgaat van reistijd van een half uur, dan moet je daar een kwartier bij optellen, om uit te komen op een meer realistische reistijd.

Gebrekkige concentratie. Je kunt je maar niet concentreren om tijdig op weg naar de afspraak te gaan. Je wilt nog te veel doen, of je bent te verveeld en traag. Je laat je afleiden en verliest daarbij de tijd uit het oog. Probeer een eenvoudige oplossing. Zet een kookwekker. Wanneer die afgaat, vertrek je.

Verslaafd aan stress. Je hebt behoefte aan spanning en je wacht altijd tot het laatste moment, zodat je je moet haasten en de adrenaline je een boost geeft. Op tijd komen is een wedstrijd die je ondanks dat je jezelf te weinig tijd geeft, moet winnen. De race geeft je een high. (Er is geen eenvoudige oplossing. Therapie wordt aangeraden.)

– Passief-agressieve gedrag. Je toont je agressie op een indiricte wijze. Je laat met je gedrag zien dat je eigenlijk helemaal niet wilt komen, of dat je de pesoon met wie je een afspraak hebt niet leuk vindt. Je laat je ongenoegen zien door niet op de afgesproken tijd te verschijnen. (Er is geen eenvoudige oplossing. Therapie wordt aangeraden.)

Verslaafd aan aandacht. Je ben een drama queen. Je weet dat je door te laat te komen veel meer aandacht krijgt dan indien je op tijd zou verschijen. Je krijgt geen exra aandacht wanneer je doet wat je moet doen. Maar, je krijgt wel extra aandacht wanneer je de regels aan je laars lapt. Het maakt jou niet uit dat de aandacht negatief zal zijn. (Er is geen eenvoudige oplossing. Therapie wordt aangeraden.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: