Suikervrij IJs

Indien je was gewend om in de zomer veel ijsjes te eten, lijkt het nu misschien alsof je het nakijken hebt. In vrijwel alle commerciele ijs – ook die van de ijssalon – zit suiker. Toch is het mogelijk om van de zomer ook van ijs te genieten.

Help jezelf. Het makkelijkste is het invriezen van biologisch vruchtensap. Indien je sinaasappelsap gebruikt, zorg dan ervoor dat deze niet te zuur is.

Zoete vruchten kunnen worden geperst of gemalen, en vervolgens in een ijscup of -vorm worden ingevroren. Mango en meloen zijn zeer geschikt om zoet ijs van te maken.

Een andere mogelijkheid is het invriezen van biologische yoghurt of rijstpap. Lees de ingredientenlijst om er zeker van te zijn dat er geen suiker of suikervervanger in het product zit. Je kunt een grote pak biologische yoghurt kopen, en daarmee ijscups vullen. Invriezen, en smullen maar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: