Huidwerk

Skin Care2Huidwerk
Emma Bay, 2011

Het is belangrijk om goed voor je huid te zorgen. De huid dient te worden beschermd, gewassen en verzorgd.

Het is een algemene norm om elke dag minstens een douche of bad te nemen. Om te voorkomen dat je huid teveel uitdroogt, is het onder normale omstandigheden – niet te heet of te koud – voldoende om tweemaal daags te douchen of baden. Maar hoe vaak je dat daadwerkelijk doet, bepaal je uiteraard zelf.

Een douche van 15 minuten zou voldoende moeten zijn om schoon eronder vandaan te kunnen stappen. Een bad heeft pas zin indien je er minstens 20 minuten in blijft. Maar zodra het water in bad lauw wordt, is het de hoogste tijd om eruit te stappen. Te lang douchen of baden kan teveel uitdroging van de huid veroorzaken.

Na het douchen is het verstandig om de huid goed te verzorgen met een crème of lotion. Het douchen of baden, heeft vocht aan de huid onttrokken dat weer enigszins moet worden aangevuld.

Het gezicht en de handen die hele dag aan de elementen worden blootgesteld, hebben extra verzorging nodig. Maar ook de rest van het lichaam heeft baat bij extra verzorging. Het hoeft geen uitgebreide massage te zijn, maar als je tijd hebt om de crème zacht maar goed in te wrijven dan is dat een bonus. Gebruik een crème voor het gezicht en de handen, en een lotion voor de rest van je lichaam.

Deodorant of een klein beetje (!) parfum maakt de verzorgingsronde compleet. Zij die geen deodorant of parfum op de huid kunnen verdragen, kunnen een natuurlijke vervanger kopen (of maken) en beetje parfum spuiten op de bovenkleding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: