Luisteren naar je lichaam

Je lichaam is niet alleen een tempel, het is vooral een belangrijk instrument. Als je niet goed voor lichaam zorgt, kan dat lichamelijke, mentale of emotionele klachten geven. Maar hoe weet je nu of je goed voor je lichaam zorgt?

Je lichaam is goed in staat om je signalen te geven dat iets niet in orde is. Indien je de taal van je lichaam kent, is een probleem snel opgelost. Het probleem hoeft niet fysiek te zijn. Je lichaam waarschuwt je ook als er in je omgeving iets niet in orde is. Het lichaam is een instrument dat zowel van binnen als van buiten ‘temperatuur’ opneemt.

Het kan voorkomen dat je lichaam een ander verhaal vertelt dan je denkt. Omdat het lichaam altijd bewust blijft, kan het zijn dat het eerder dan het hoofd een signaal oppakt. Het hoofd kan tijdelijk in de analyse van hetgeen de zintuigen laten weten, geblokkeerd zijn. Of het kan zijn dat het lichaam een signaal afgeeft dat heeft te maken met het verleden, daar waar het hoofd dat al is vergeten.

Je lichaam vertelt je over de emoties die je vasthoudt en moet loslaten, maar je kunt het niet ‘horen’ en blijft vasthouden. Als je iets zwaars op de maag hebt, waarom zou je dat willen laten liggen? Maar, wat nu als je de taal van je lichaam niet herkent? De kans is dan groot dat je niet optimaal voor jezelf kunt zorgen. Het contact met je lichaam is verstoord, en daardoor kun je eenvoudige problemen niet snel verhelpen. Het kan zijn dat dan blokkades ontstaan.

Het is niet verstandig om de signalen van je lichaam bewust te negeren. Het is gezonder om een manier te vinden om de signalen te kunnen voelen, en hulp te zoeken bij het vertalen. De hulp kan je helpen bij het herkennen en erkennen van patronen, gedachten, overtuigingen en emoties die achter eventuele lichamelijke, mentale of emotionele klachten kunnen zitten.

Zodra je de boodschap van het lichaam hebt begrepen, en hebt geleerd hoe je probleem kan verhelpen, bevrijd je de energie die in je lichaam was komen vast te zitten of wordt constant wordt gelekt. Ook indien het probleem niet groot is, is er energie vast komen te zitten of verspilt. Als het goed is, voel je je nu lekkerder in je vel. De vrijgekomen energie kun je nu aanwenden voor andere, voedende activiteiten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: